Меркель: Росії слід розуміти, що про Донбас не забуто

Четвер, 1 листопада 2018, 17:52

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель вважає, що санкції проти РФ необхідно зберігати, аби дати зрозуміти, що про Донбас не забуто.

Про це вона розповіла у четвер, 1 листопада, під час спілкування зі студентами у Києві, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Меркель визнала, що прогрес у реалізації Мінських угод надто повільний, але вона наполягає на тому, що потрібно продовжувати докладати зусиль для їх реалізації.

"Тому санкції будуть продовжені... Звичайно, вони самі не вирішують ситуацію, необхідно діяти і політично з боку ЄС, дати чітко зрозуміти, що тема не забута", - сказала Ангела Меркель.  

"Тому ми працюємо в рамках "нормандського формату". Важливо продовжити наші переговори у цьому форматі, щоб ми могли показати: Росія несе велику відповідальність", - додала вона.

Меркель також додала, що триває робота над можливим розгортанням миротворчої місії ООН на Донбасі. Вона підтвердила позицію Берліна, що місія повинна бути розташована не тільки на лінії зіткнення, а на всій окупованій території.  "Ми не повинні дати підстав для погіршення ситуації", - резюмувала Меркель. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.