Путін оцінив ідею Макрона про утворення європейської армії

Неділя, 11 листопада 2018, 15:40

Президент Росії Володимир Путін заявив, що ідея президента Франції Еммануеля Макрона про створення загальноєвропейських збройних сил відображає "в цілому позитивний процес".

Про це він заявив в інтерв'ю RT France під час візиту до Парижа.

"Що стосується альтернативних збройних сил, загальноєвропейських, це не нова ідея, зараз президент Макрон її реанімував, але мені про це ще говорив один з колишніх президентів Жак Ширак, але й до нього були ці ідеї", - сказав Путін.

"В принципі Європа - потужне економічне утворення, потужний економічний союз і, в цілому, це цілком природно, що вони хочуть бути незалежними, самодостатніми, суверенними в сфері оборони і безпеки", - зазначив він.

Він підкреслив, що в цілому "процес позитивний з точки зору зміцнення багатополярності світу". "У цьому сенсі у нас перегукуються позиції з Францією", - додав Путін.

Президент Франції Еммануель Макрон у вівторок закликав до створення "справжньої європейської армії" для захисту Європи від Росії і навіть від США.

Цю ідею напередодні візиту в Париж розкритикував президент США Дональд Трамп. "Дуже образливо. Мабуть, Європа мала б спершу заплатити свою справедливу частку в союзі НАТО, який США субсидують значною мірою", – заявляв Трамп.

Пізніше Макрон та Трамп під час зустрічі у Парижі погодилися щодо необхідності того, щоб Європа несла більший оборонний тягар.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.