Глава МЗС Литви заявив про небезпеку російських ракет для Європи

Четвер, 15 листопада 2018, 14:58

Ракетні комплекси "Іскандер", розміщені Росією в Калінінградській області загрожують не лише країнам Балтії, а й іншим європейським країнам.

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс в інтерв’ю Deutsche Welle.

За його словами, Росія вже кілька років порушує Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності. Заява президента США Дональда Трампа про вихід з цього договору є лише наміром, а не доконаним фактом. На думку литовського політика, це тактичний крок Трампа, яким він має намір чинити тиск на Москву.

За словами Лінкявічюса, угоди про контроль над озброєннями дуже важливі, але не менш важливо, щоб всі сторони їх дотримувалися. Якщо цього не відбувається, то потрібно змусити порушників це робити.

Країни Балтії турбують ракетні комплекси "Іскандер", розміщені Росією в Калінінградській області, заявив глава МЗС Литви. "Росіяни кажуть про баланс і адекватні відповіді, проте даний крок ні в якому разі не є адекватним, оскільки у нас немає засобів захисту і ми не будуємо агресивних планів"- сказав міністр.

Крім того, як зауважив Лінкявічюс, ці ракети, які можуть бути оснащені ядерними боєголовками, здатні досягти не тільки Вільнюса, Риги або Талліна, але і Берліна. За його словами, цей захід спрямований на ескалацію, і це не твердження, а факт. Якщо Росія очікує чесного діалогу, то повинна продемонструвати готовність до співпраці, вважає міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.