Італія вимагає арешту корабля Aquarius, що займається порятунком мігрантів

Вівторок, 20 листопада 2018, 16:27

Італія закликала до арешту корабля Aquarius, який займається порятунком мігрантів, стверджуючи, що той незаконно скинув у портах країни 24 тонни потенційно токсичних відходів.

Про це повідомляє BBC.

Прокуратура Сицилії стверджує, що протягом двох з половиною років корабель скинув в 11 портах Італії (в тому числі в п’яти сицилійських портах) 24 тонни потенційно небезпечного сміття. Зокрема, стверджується, що викидали одяг мігрантів, який нібито міг містити бактерії і віруси небезпечних хвороб, а також медичні відходи і залишки їжі.

Підозрюваними у справі проходять 24 людини.

Прокуратура вимагає арештувати корабель, наразі пришвартований у порту Марселя.

Організація "Лікарі без кордонів", яка оперує кораблем, назвала звинувачення безпідставними, ницими і політично мотивованими. Вона наполягає, що у плані утилізації відходів діяла згідно з встановленими процедурами.

У справі фігурує і інший корабель організації  Vos Prudence.

Ультраправий глава МВС Італії Маттео Сальвіні, який також є заступником прем'єр-міністра Італії, займає жорстку позицію з питання мігрантів, що прибувають до Італії з Африки і Близького Сходу. Зокрема, він заборонив рятувальним кораблям з мігрантами заходити в італійські порти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.