Уряд Британії побоюється щодо готовності Мей підписати угоду про Brexit - ЗМІ

Середа, 21 листопада 2018, 08:24

Міністри уряду Великої Британії побоюються, що британський прем'єр-міністр Тереза ​​Мей може бути не готова до підписання угоди про умови Brexit на спеціальному саміті ЄС, який відбудеться 25 листопада.

 Про це повідомляє телеканал Sky News.

У середу Мей зустрінеться в Брюсселі з президентом Єврокомісії Жан-Клод Юнкером, щоб обговорити фінальні деталі угоди.

Міністри вважають, що прем'єр повинна використовувати рішучий тон на цій зустрічі, щоб конкретизувати політичну декларацію щодо майбутніх відносин між Великою Британією та ЄС.

За даними телеканалу, в поточному документі всього сім сторінок, але старшим міністрам був показаний секретний 20-сторінковий проект, який ляже в основу ключової зустрічі в середу.

На двогодинній зустрічі уряду міністри погодилися, що Мей повинна попросити Єврокомісію гарантувати, що майбутні торговельні відносини між Британією і ЄС повинні бути "щонайменше, так само хорошими, як при найкращій угоді про вільну торгівлю".

На даний момент передбачається, що Британія повинна вести переговори про "еквівалентний" рівень торговельних відносин, як будь-яка третя країна.

Однак пізня зміна тексту угоди означає, що Мей, можливо, не зможе підписати документ в неділю.

"Якщо знадобиться, ми можемо провести ще один саміт наступного тижня", - сказав один високопоставлений урядовий чиновник.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.