Україна і Британія домовилися про посилення співпраці для протидії агресії РФ

Середа, 21 листопада 2018, 14:55

Україна і Британія домовилися про посилення військово-технічної співпраці, навчання українських військових і спільну протидію гібридним загрозам та загрозам у кіберпросторі.

Про це йдеться у спільній заяві міністерств оборони Британії і України, опублікованій на сайті британського уряду за результатами зустрічі очільників відомств.

Як зазначається, сторони під час зустрічі наголосили, що російська агресія проти України є прямою загрозою євроатлантичній безпеці і викликом існуючій системі міжнародних відносин. У цьому контексті у заяві згадано постійні порушення режиму припинення вогню проросійськими бойовиками, посилену військову присутність РФ біля кордонів України, дестабілізуючі дії РФ в Азовському морі.

"Британія і Україна погодилися поглибити співпрацю для протидії російській агресії, зловмисній активності та зловживанням правовою системою в Україні, Британії та будь-де" - йдеться у заяві.

"Міністерство оборони Великої Британії підкреслює повну і безумовну підтримку суверенітету України, її незалежності і територіальної цілісності, а також запевняє у підтримці євроатлантичних прагнень України" - заявили у британському уряді.

Британія і Україна також домовилися про покращення співпраці у сферах кібербезпеки, розвідки, протидії гібридним загрозам. Британія також висловила намір посилити військове дипломатичне представництво в Україні.

"Сторони погодились активізувати співпрацю за наступними пріоритетними напрямками: збільшення присутності Великої Британії в рамках проекту Op Orbital, посилення здатностей ЗС України на морі і в повітрі, підтримка зміни якості та змісту військової освіти в Україні за допомогою консультативної допомоги британських експертів; посилення військово-технічного співробітництва; сприяння розвитку військової інфраструктури" - йдеться у заяві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.