Країни ЄС відхилили план скасувати переведення годинників у 2019 році - ЗМІ

Вівторок, 27 листопада 2018, 11:52

Міністри готові закликати Євросоюз відкласти план про скасування переходу на літній час до 2021 року.

Про це йдеться в проекті тексту, підготовленому головуючою в ЄС Австрією, повідомляє Politico.

Кілька країн ЄС, включаючи Португалію, Грецію і Нідерланди, підтримують переведення годинників двічі на рік або вимагають надання додаткової інформації, щоб виправдати відмову на національному рівні.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер у вересні виступив з ініціативою про припинення переходу на літній час і надав країнам крайній термін до квітня 2019 року, щоб прийняти рішення про те, на якому часі вони хочуть залишитися.

"Докази щодо того, чи перевершують переваги літнього часу незручності, пов'язані зі зміною часу два рази в рік, не є достатніми", - йдеться в підготовленому Австрією тексті.

У доповіді, яка буде обговорюватися міністрами транспорту в понеділок, міститься заклик провести в 2026 році огляд того, як працює перехід на стандартний час протягом цілого року.

Країни до кінця вівторка можуть висловити заперечення проти підготовленого тексту.

Кілька країн планують провести національні консультації, щоб вирішити, чи слід переходити на постійний літній або зимовий час.

Нагадаємо, ЄС вирішив скасувати переведення годинників на літній і зимовий час після проведення опитування, під час якого громадяни Євросоюзу підтримали цю ідею.

Понад 80% респондентів виступили за скасування переведення годинників. У найбільшому онлайн-опитуванні в історії ЄС взяли участь близько 4,6 мільйона осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.