Клімкін присоромив депутатів за чвари в Раді: це не клеїться з європейськістю

Вівторок, 27 листопада 2018, 16:18

Міністр закордонних справ Павло Клімкін розкритикував депутатів Верховної Ради за поведінку під час розгляду парламентом у понеділок впровадження воєнного стану.

Критику міністр висловив на своїй сторінці у Facebook.

"Колись давно я займався дзюдо, самбо і карате. Згадка про це несподівано спала на думку вчора в сесійній залі Верховної Ради", - пожартував міністр, одразу відзначивши, що насправді "це все дійсно сумно".

Він підкреслив, що поведінка парламентарів дозволила російським пропагандистським медіа "смакувати і розкручувати наші чвари".

За його словами, кожен має право на свою позицію та методи її відстоювання, але учорашні методи в Раді "аж ніяк не клеяться з поняттям "європейськості", каже міністр.

"У нас усі, за деякими прикрими виключеннями, кажуть, що йдуть в Європу. На жаль, "в Європу" беруть або всіх, або нікого. І давайте не будемо себе обманювати, в цьому сенсі ми до Європи аж ніяк не наближаємося", - заявив Клімкін.

Міністр зауважив, що багато хто проводить паралелі між українським та ізраїльським питанням. Ізраїльські парламентарі теж шалено сваряться між собою, перекроюють коаліції і призначають вибори. Втім, на думку міністра, коли йдеться про зовнішню загрозу, "кожен знає своє місце".

"Я бачу сенс у запровадженні воєнного стану, і він саме в тому, щоб кожен знав своє місце, свою місію і свою відповідальність, коли ми дивимось у вічі агресору", - резюмував міністр.

Детальніше про те, як Рада голосувала за запровадження воєнного стану, читайте у статті: "30 днів війни. Для чого в Україні запровадили воєнний стан".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.