Латвія: головою Сейму обрали "подругу" України, з 5 членів президіуму - чотири жінки

фото
Середа, 7 листопада 2018, 11:29

Відбулося перше засідання 13-го Сейму Латвії. Його головою переобрано Інару Мурнієце. З п’яти членів президіуму Сейму - чотири жінки, а сам парламент нового скликання на третину складається з жінок.

Про це пише Delfi.

Віце-спікером Cейму стала депутат від "Нової консервативної партії" Дагмара Бейтнере-Ле Галл. Другим заступником голови Сейму обрали Лібіня-Егнере ("Нова Єдність").

 

На посаду секретаря Сейму претендував тільки Андрєй Клементьев ("Згода"), який займав її і в Сеймі 12-го скликання. Його обрали 55 голосами "за" (33 були "проти"). Потім депутати також проголосували за єдиного кандидата на посаду заступника секретаря Сейму. Ним стала Марія Голубєва з "Для Розвитку/За!".

У 13-му Сеймі сім фракцій: проросійська соціал-демократична партія "Згода" (23 депутати), "Нова консервативноа партія" (НКП, 16 депутатів), "KPV LV" (16 депутатів), об'єднання "Для розвитку / За!" (13 депутатів), об'єднання "Все для Латвії" - "Тевземей ун Брівібай" / ДННЛ (13), Союз "зелених" і селян (СЗС, 11), "Нова єдність" (8 депутатів).

Детальніше про результати виборів читайте у статті: "Ніхто не любить переможця: як провалився російський реванш на виборах у Латвії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.