Екс-глава МЗС Польщі: політики в Угорщині не проти силових змін кордонів в Європі

Середа, 12 грудня 2018, 12:26

Частина угорських політиків підтримує силову зміну кордонів в Європі, як це зробила Росія, окупувавши Крим та частину Донбасу.

Про це заявив колишній міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в інтерв’ю угорському виданню Valasz.

"Польща, на відміну від Угорщини, вважає, що зміна кордонів у Європі силою - страшна ідея. Угорщина знаходиться в іншому положенні, оскільки деякі з ваших політиків не будуть проти зміни кордони в Європі. Більшу частину угорського істеблішменту все ще травмує Тріанон", - сказав Сікорський.

За Тріанонським мирним договором після Першої світової війни Угорщина погодилася на значні обмеження та втрату територій, у тому числі Закарпаття та усієї Словаччини.

Сікорський також пригадав слова нинішнього прем’єр-міністра Віктора Орбана, який кілька років тому заявив, що "Угорщина єдина країна в Європі, яка межує сама з собою".

"Крім того, його цинізм виходить за рамки того, що ми повинні робити в цивілізованій країні, такій як Угорщина. Коли хвиля біженців підійшла до кордонів у 2015 році, мені сказали, що уряд спонсорував сотні білбордів по всій Угорщині з гаслом "Біженці, будь ласка, поважайте нашу угорську культуру" - написані угорською мовою. Це було чітким використанням емоційного питання для проведення партійної політики", - сказав Сікорський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.