Лідери ЄС у четвер проведуть спеціальну зустріч щодо Brexit

Четвер, 13 грудня 2018, 08:56

Лідери країн Євросоюзу у четвер проведуть спеціальну зустріч у Брюсселі, присвячену угоді про Brexit.

Про це йдеться у повідомленні на сайті  Європейської ради.

Зустріч відбудеться в рамках дводенного саміту ЄС. Питання Brexit попередньо не було у порядку денному, але його вирішили обговорити після того, як британська прем’єрка Тереза Мей скасувала голосування за ратифікацію угоди у парламенті через брак голосів.

"Ми не будемо переглядати угоду, в тому числі і кордону з Ірландією, але ми готові обговорити, як полегшити ратифікацію у Британії. Час спливає, тому ми також обговоримо нашу готовність до сценарію без угоди", - заявив президент Європейської ради Дональд Туск.

Тереза Мей зустрінеться з лідерами 27 країн ЄС та надасть їм останню інформацію щодо ситуації з ратифікацією угоди. Потім лідери обговорять це питання вже без британського прем’єра.

За інформацією ВВС, у проекті висновків Європейської ради щодо Brexit йдеться про те, що ЄС буде використовувати свої "найкращі зусилля для ведення переговорів та швидкого завершення укладення подальшої угоди, яка замінить запасну угоду (щодо кордону з Ірландією) так, щоб вона мала місце лише на короткий термін і лише настільки, наскільки це необхідно".

Нагадаємо, Консервативна партія у середу провела голосування за недовіру Терезі Мей, але депутати не набрали необхідної кількості голосів, щоб усунути її з посади лідера партії та глави уряду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.