Бізнес Британії, нажаханий міжусобицями в парламенті, застеріг від хаотичного Brexit

Середа, 19 грудня 2018, 10:31

П'ять провідних бізнес-організацій Великої Британія заявили, що країна не готова залишити ЄС без домовленостей з Брюсселем, тому парламент повинен схвалити запропоновану прем’єркою угоду.

Про це повідомляє The Guardian.

П'ять британських бізнес-організацій - CBI, Інститут директорів, Британська торгово-промислова палата, Федерація малого бізнесу і виробничий орган EEF – заявили, що вони з жахом спостерігають за міжусобицясм у Вестмінстері, в результаті яких голосування за угоду про Brexit було відкладено до середини січня. 

Заява бізнес-організацій зміцнить аргумент Даунінг-стріт про те, що парламентарі повинні схвалити угоду прем'єр-міністра у січні. В іншому разі Британія неодмінно зіштовхнеться з економічним хаосом.

"Відповідальність за пошук шляху вперед лежить безпосередньо на 650 депутатах парламенту. Ніхто не хоче продовжувати невизначеність, але всі повинні пам'ятати, що підприємствам і спільнотам потрібен час, щоб пристосуватися до майбутніх змін", - ідеться у заяві бізнес-груп.

"Як провідні бізнес-групи Великої Британії, ми просимо членів парламенту усіх партій повернутися в свої виборчі округи на Різдво і поговорити з місцевими бізнес-колами. Ми сподіваємося, що вони вислухають і запам'ятають, що після повернення до парламенту майбутній курс нашої економіки буде в їхніх руках", - мовиться у зверненні.

"Зрозуміло, що часу для того, аби запобігти серйозному безладу та порушенням всього за 100 днів, просто немає", - додали вони.

Велика Британія повинна залишити ЄС 29 березня 2019 року. Напередодні уряд Британії вирішив наростити підготовку до виходу з ЄС без угоди.

Багато британських депутатів, як і раніше, виступають проти угоди уряду з ЄС, яку повинні проголосувати на початку січня.

Британський міністр оборони Гевін Вільямсон заявив, що приблизно 3500 військовослужбовців будуть в режимі готовності, щоб допомогти уряду усунути будь-якi потрясіння у разі виходу королівства з ЄС без угоди з Брюсселем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.