У НАТО відреагували на відставку міністра оборони США

П'ятниця, 21 грудня 2018, 12:46

НАТО подякувало міністру оборони США Джеймсу Меттісу за внесок у підтримку альянсу і готово тісно співпрацювати з його наступником.

Про це заявила прес-секретар генсека НАТО Оана Лунгеску, повідомляє Reuters.

"Держсекретар Маттіс зробив ключовий внесок у підтримання сил НАТО і його готовність справлятися з серйозними викликами безпеки, з якими ми стикаємося, забезпечуючи при цьому більш справедливий розділ фінансування в нашому альянсі", - сказала Лунгеску.

"Його широко поважають як солдата і дипломата. Генеральний секретар буде продовжувати тісно співпрацювати з секретарем Меттісом до кінця його терміну повноважень, і він розраховує на тісну співпрацю з його наступником", - додала вона.

Нагадаємо, Меттіс піде у відставку наприкінці лютого наступного року на тлі розбіжностей із Дональдом Трампом щодо його зовнішньополітичних рішень.

Новина про майбутню відставку Меттіса надійшла після того, як Білий дім оголосив про виведення військ з Сирії та з’явились повідомлення про аналогічні кроки щодо Афганістану. Обидва рішення посадові особи Пентагону та Держдепартаменту США зустріли з опозицією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.