Австрія передала Румунії головування у Раді ЄС

Субота, 22 грудня 2018, 12:27
Федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц зустрівся у п’ятницю у Бухаресті з президентом та прем’єром Румунії з метою cимволічної передачі головування в Раді ЄС, яке триватиме у першому півріччі 2019 року.

Про це на сторінці у Facebook повідомило Австрійське головування у Раді Європейського Союзу . 

"Австрійський федеральний канцлер Себастіан Курц зустрівся з президентом Румунії Клаусом Йоганнісом та прем’єр-міністром Віорікою Денчіле для символічної передачі головування Ради Європейського Союзу. 1 січня Румунія перейме головування в Раді від Австрії. Успіхів!" - йдеться у повідомленні.

12 жовтня президент Румунії заявив, що його країна не готова очолити Раду ЄС з 1 січня. Він вважає соціал-демократичний уряд Віоріки Денчіле некомпетентним і виступив з вимогою його відставки.

Як пише, The Straits Times, 21 грудня Йоганніс висловив іншу думку: "Ми добре підготовлені, і я впевнений, що ми впораємося відповідним чином". 

Він сказав, що уряд подолав "кадрову кризу", коли міністр у справах ЄС Віктор Негреску несподівано подав у відставку минулого місяця.

Минулого місяця Єврокомісія прийняла надзвичайно критичну доповідь про судову реформу, яку провів уряд Румунії. За словами Брюсселя, ці заходи можуть підірвати незалежність суддів та прокурорів.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що лівий уряд має намір прийняти суперечливий екстрений указ в січні наступного року, і він дасть амністію для низки корупційних справ.

Подібна спроба, здійснена в січні 2017 року, викликала найбільші вуличні протести в Румунії з моменту розпаду комуністичного режиму в 1989 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.