Климпуш-Цинцадзе розкритикувала Мінекономіки за бездіяльність щодо "промислового безвізу"

П'ятниця, 28 грудня 2018, 14:19

Пасивність Мінекономіки не дозволяє перейти до підписання Угоди про взаємне визнання Україною та ЄС сертифікатів відповідності на промислову продукцію (відома за англомовною абревіатурою ACAA), стверджує віце-прем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе

Про це вона заявила на прес-конференції в Києві, відповідаючи на запитання "Європейської правди".

Представниця уряду наголосила, що підписання ACAA потрібне українським виробникам. "Ця угода по суті є "товарним безвізом" для непродовольчим товаром. Її мета - щоби наші товари могли перетинати кордон із ЄС практично без митного оформлення, або із мінімальним митним оформленням", - пояснила вона.

Климпуш-Цинцадзе стверджує, що уряду відомо про два законопроекти, які блокують подальший діалог з ЄС, однак, за її словами, керівництво міністерства економічного розвитку та торгівлі не докладає зусиль для їх затвердження.

"Я не бачу політичного лідерства від Мінекономрозвитку, щоби просувати і лобіювати ці законопроекти у парламенті", - заявила вона. Як повідомили Європравді в Урядовому офісі з питань євроінтеграції, йдеться про законопроекти 5450-1 ("щодо забезпечення дотримання прав осіб при проведенні перевірок характеристик нехарчової продукції") та 7123 (внесення змін у низку законів у зв'язку з прийняттям закону "Про стандартизацію")

Як відомо, Мінекономрозвитку очолює віце-прем'єр Степан Кубів.

Віце-прем’єрка також повідомила, що на початку року чекає від сторони ЄС повідомлення про вичерпний перелік дій, які має здійснити Україна для офіційного початку переговорів по АСАА.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.