Голова британської розвідки застереже Росію від недооцінки Заходу

Понеділок, 3 грудня 2018, 09:36

Голова британської розвідки MI6 Алекс Янгер застереже Кремль від недооцінки Заходу після того, як атака на колишнього подвійного агента Сергєя Скрипаля в Англії збільшила побоювання щодо прихованої діяльності РФ за кордоном.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на текст виступу Янгера, запланованого на понеділок.

У своєму другому великому виступі після призначення главою Секретної розвідувальної служби MI6, Алекс Янгер скаже, що Росія стала на позицію "постійної конфронтації" з Заходом.

Янгер згадає про те, як після атаки на Сергєя Скрипаля, колишнього офіцера російської військової розвідки, який видав MI6 десятки агентів, британські союзники в Європі і США пішли на найбільше вислання російських дипломатів з часів піків холодної війни.

Москва неодноразово заперечувала свою причетність до отруєння і звинуватила британську розвідку в організації отруєння, щоб розпалити антиросійську істерію.

Однак Янгер має намір застерегти Росію чи будь-яку іншу державу, яка має намір "похитнути" британський спосіб життя, від недооцінки "рішучості і можливостей" Великої Британії та її союзників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.