Генсек НАТО: немає виправдань використанню сили Росією на Азові

Понеділок, 3 грудня 2018, 12:31

НАТО закликає Росію звільнити українських моряків, захоплених поблизу Керченської протоки, і не перешкоджати руху кораблів в Азовському морі.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції у Брюсселі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Росія нещодавно захопила українські кораблі і моряків поблизу Керченської протоки. Ми закликаємо до спокою та стриманості. Немає виправдання використанню сили з боку Росії. Ми закликаємо Росію звільнити українських моряків", - сказав Столтенберг.

Він додав, що Росія повинна забезпечити свободу навігації в Азовському морі та безперешкодний доступ до українських портів.

"Завтра ми зустрінемося з нашими партнерами - Україною і Грузією. Вони обидві стикаються з серйозними викликами безпеки з боку Росії, і ми будемо продовжувати надавати їм практичну та політичну підтримку", - додав генсек.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко в інтерв'ю німецькій газеті Bild заявив, що країни НАТО повинні надіслати кілька кораблів у Азовське море, щоб допомогти Україні і гарантувати безпеку.

У НАТО у відповідь заявили, що їхня присутність у Чорному морі є досить значною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.