У комітеті Ради Європи жодна країна не підтримала позицію РФ щодо нападу на Азові

Четвер, 29 листопада 2018, 13:03

У Комітеті міністрів Ради Європи висловили Україні беззастережну підтримку після акту агресії Росії у районі Керченської протоки.

Про це повідомляє Укрінформ.

Під час засідання комітету, яке відбулося 27 листопада за ініціативи України, обговорювалося питання агресії Росії в Азовському та Чорному морях.

"Участь в обговоренні взяла безпрецедентно велика кількість делегацій. Жодна держава не підтримала позицію Росії. Абсолютна більшість виступів містила відкриту підтримку позиції України", - розповів співрозмовник агентства.

За його словами, серед ключових вимог до Росії, що були озвучені у виступах, є повага міжнародного права і забезпечення вільної навігації в Керченській протоці.

Окрім цього, країни-члени РЄ засудили застосування Росією сили, закликали російську сторону до негайного та безумовно звільнення українських моряків та повернення кораблів Україні.

Нагадаємо, генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд у своїй офіційній заяві закликав уникати ескалації ситуації в Азовському морі.

Однак, у його заяві не згадується про напад російських кораблів на два українських катери і буксир, також нічого не говориться про захоплення українських суден і моряків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: