Трамп уповільнить виведення військ з Сирії - сенатор

Понеділок, 31 грудня 2018, 10:22

Президент США Дональд Трамп наказав сповільнити виведення військ США в Сирії, заявив у неділю сенатор-республіканець Ліндсі Грем.

"Я думаю, що ми перебуваємо в ситуації паузи", - заявив республіканець з Південної Кароліни під стінами Білого дому після ланчу з президентом, повідомляє Associated Press.

Раніше цього місяця Дональд Трамп оголосив, що він наказує вивести з Сирії американські війська -  приблизно 2 тисячі військовослужбовців. Трамп заявив про перемогу над терористичною "Ісламською державою" в Сирії, хоча бойові дії в окремих районах тривають.

Грем, який є відвертим критиком кроку Трампа щодо виведення військ, заявив, що опонентам цього рішення вдалось "сповільнити ситуацію".

Критики стверджували, що виведення військ США підуть на користь Ірану і Росії, які підтримують уряд президента Сирії Башара Асада.

Очікується, що радник з національної безпеки Трампа Джон Болтон в найближчі вихідні відправиться до Ізраїлю і Туреччини, щоб обговорити плани президента з американськими союзниками.

Грем у ефірі CNN представив свої аргументи з приводу перегляду рішення виведення військових з Сирії. Він зауважив, що варто переконатися у тому, що ІДІЛ "ніколи не повернеться", а курди не залишаться покинутими напризволяще.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.