Виведення військ США з Сирії: Меркель закликала Туреччину до стриманості

Неділя, 30 грудня 2018, 17:54

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель закликала президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана до стриманості у зв’язку з виведенням американських військ із Сирії.

Про це повідомляє AP.

Під час телефонної розмови лідери двох країн підкреслили важливість політичного процесу на чолі з ООН для завершення конфлікту у Сирії. У канцлерки Німеччини наголосили, що "Ісламську державу" хоч і відтіснили, вона лишається "істотною загрозою".

"Ангела Меркель висловила очікування, що Туреччина відреагує зі стриманістю і відповідальністю на оголошене виведення військ США з Сирії" - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, перша група американських військових залишила Сирію відповідно до рішення президента США Дональда Трампа вивести контингент з країни.

Нагадаємо, Трамп оголосив, що понад дві тисячі американських солдатів скоро повернуться додому з Сирії. Він аргументував це рішення тим, що терористичну "Ісламську державу" в Сирії переможено.

Його рішення викликало негативну реакцію республіканців і деяких демократів, які стверджували, що виведення військ з Сирії утворить простір для дій для Ірану та Росії, двох відомих прихильників сирійського лідера Башара Асада. Трамп стверджує, що Туреччина продовжуватиме боротьбу з "Ісламською державою" у регіоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.