Орбан заявив, що боротиметься проти Макрона

Четвер, 10 січня 2019, 14:16

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що вважає президента Франції Еммануеля Макрона лідером європейських "імміграційних сил", і тому він зобов'язаний протистояти йому.

Про це пише Reuters.

"Не можна заперечувати, що Еммануель Макрон є важливою фігурою, більше того, лідером проімміграційних сил", - сказав Орбан на прес-конференції.

"Нічого особистого, але це питання майбутнього наших країн. Якщо те, чого він хоче щодо міграції, здійсниться в Європі, це буде поганим для Угорщини, тому я мушу боротися з ним", - заявив Орбан.

Голова МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан раніше заявляв про відмову Парижа "платити популістам Європи", зокрема урядам Польщі і Угорщини, які відмовляються приймати біженців. Угорський колега Петер Сійярто відповів, що Угорщина - "не колонія Франції".

Нові угорські закони дозволяють правоохоронцям стріляти по мігрантам гумовими кулями і передбачають тюремні терміни для людей, які допомагають їм. Макрон заявив, що підтримує запровадження фінансових санкцій проти країн, які відмовляються приймати прохачів притулку. Також, за його словами, країни Євросоюзу, що не виявляють солідарності в питанні вирішення міграційної кризи, повинні покинути Шенгенську зону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.