Дипломати ЄС просили Конгрес США підтримати зняття санкцій з російського "Русалу"

Субота, 12 січня 2019, 14:05

Посол ЄС у США Девід О’Салліван, а також кілька послів  інших країн-членів ЄС у Сполучених Штатах закликали демократів у Конгресі США підтримати скасування санкцій проти російського алюмінієвого гіганта "Русалу" та його материнської компанії En+.

Про це йдеться у відкритому листі від 4 січня, адресованого голові комітету Конгресу США з зовнішньої політики демократу Еліоту Енґелу та лідеру демократичної меншості в Сенаті Чаку Шумеру.

Лист також підписали посли Австрії, Німеччини, Франції, Швеції, Ірландії, Італії, Великої Британії та Швеції.

Посли стверджують, що з того часу, як минулого року на компанію були накладені санкції, алюмінієві заводи в Європі зіткнулися зі зростанням цін та іншими "значними проблемами".

Дипломати вважають, що зняття санкцій з компаній En+ і "Русал" забезпечить збереження у Європейському Союзі робочих місць для "75 тисяч працівників" та "існуючих ланцюгів поставок, які в протилежному випадку можуть бути розгромлені Китаєм".

Лист був відправлений до того, як у четвер міністр фінансів США Стівен Мнучин вирушив на Капітолійський пагорб, щоб відповісти на питання законодавців Палати представників щодо оголошення про зняття санкцій в минулому місяці з трьох фірм, пов'язаних з російським олігархом Дерипаскою. Мнучин заявив журналістам, що отримав "коментарі європейців з приводу цих санкцій", пише Politico.

Міністерство фінансів США оголосило що зніме санкції з "Русалу", його материнської компанії En+ та енергетичної компанії EuroSibEnergo, якщо вони реструктуруються, аби зменшити контрольні пакети бізнесмена Олега Дерипаски, який перебуває у списку санкцій Вашингтона. У травні Дерипаска оголосив про вихід зі складу ради директорів "Русала".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.