В Іспанії другий день триває операція з порятунку 2-річного хлопчика зі свердловини

Вівторок, 15 січня 2019, 14:21

В іспанській провінції Малага другий день триває операція з порятунку 2-річного Хулена, який у неділю провалився у свердловину глибиною 100 метрів.

Про це повідомляє El Pais.

Зранку офіцери Цивільної гвардії працювали над розширенням свердловини, однак робота ускладнювалась його глибиною. Їм вдалося вилучити лише 60 сантиметрів грунту і породи.

Тепер учасники рятувальної операції вирішили вирити горизонтальний тунель до рівня, на якому може перебувати хлопчик - це дозволяє схил гори, на якій знаходиться свердловина.

Однак час на те, щоб знайти дитину живою, спливає. Припущення рятувальників, що хлопчик вижив, базуються на тому, що повітря у свердловині було достатньо.

Хлопчик впав у свердловину у другій половині дня у неділю, коли гуляв зі своїми батьками, і у якийсь момент від них відбіг.

Глибоку свердловину вирили минулого місяця під час робіт із розвідки води, хоча воду так і не знайшли. Отвір був нічим не закритий.

Порятунок хлопчика ускладнений тим, що свердловина має глибину понад 100 метрів та діаметр – 20-25 сантиметрів. Тому дорослому вкрай складно потрапити туди, де перебуває дитина.

Рятувальникам вдалося спустити камеру на глибину 70 метрів, там вони знайшли пакунок з солодощами, які в момент прогулянки дитина тримала в руках.

Батьки хлопчика вже втратили одну дитину - вона померла у віці трьох років минулого року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.