Парламент Британії голосуватиме за чотири поправки до угоди про Brexit

Вівторок, 15 січня 2019, 16:11

Депутати парламенту Великої Британії сьогодні голосуватимуть за чотири поправки до угоди про вихід з ЄС, перш ніж проголосувати щодо документу загалом.

Про це повідомляє ВВС.

Спікер Палати громад Джон Беркоу вибрав чотири поправки, які поставлять на голосування і якими угода може бути змінена або відхилена.

Голосування за поправки почнеться о 21:00 за Києвом, за кожну з них голосуватимуть близько 15 хвилин, тобто загалом процедура триватиме близько години. Після цього відбудеться голосування за угоду про вихід з ЄС.

Поправка А (поправка лідера лейбористів Джеремі Корбіна): відхиляє угоду, оскільки вона не забезпечує постійного митного союзу і "сильної єдиної ринкової угоди"; відхиляє вихід без угоди і вирішує "продовжувати будь-який варіант", який перешкоджає або відсутності угоди, або виходу на основі поточної угоди.

Поправка K (поправка лідера Шотландської національної партії у парламенті Іана Блекфорда): відмова схвалювати угоду про Brexit Терези Мей "відповідно з поглядами парламенту Шотландії та валлійської Асамблеї, що вона завдасть шкоди Шотландії, Уельсу та країнам і регіонам Великої Британії в цілому", і закликає відкласти вихід Британії з ЄС, доки не буде погоджено іншу угоду про вихід.

Поправка Б (депутат-консерватор сер Едуард Лей): роз’яснює, що "запасний механізм" на кордоні Північної Ірландії є тимчасовим і повинен залишатися тимчасовим, і закликає до впевненості, що, якщо він не закінчиться до кінця 2021 року, це буде розглядатися як фундаментальна зміна обставин і припинятиме Договір про вихід 1 січня 2022 року.

Поправка F (поправка депутата-консерватора Джона Барона): дає Великій Британії право зупинити "запасний механізм" у Північній Ірландії без згоди ЄС.

Спікер заявив, що якщо поправка Корбіна буде схвалена, то він перейде до початкового питання, тобто голосування проти угоди, але якщо цього не станеться, то він перейде на поправку Блекфорда.

Детальніше про можливі наслідки голосування читайте у статті "Дикий Brexit: чому Британія може вибрати найгірший шлях виходу з ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.