У центрі Кабула вибухнула вантажівка: 4 загиблих, 113 поранених

Вівторок, 15 січня 2019, 16:52

Чотири людини загинули і понад 100 отримали поранення в результаті вибуху в одному із центральних районів Кабула.

Про це повідомляє The Associated Press.

Вибух стався біля комплексу Green Village, де розміщуються офіси кількох міжнародних організацій і готелі. За даними афганської влади, вибухнула вантажівка, в яку заклали вибуховий пристрій. Вибухом було пошкоджено кілька будівель.

Міністр внутрішніх справ Наджиб Даніш заявив, що серед загиблих є троє солдатів і один цивільний.

Представник Міністерства охорони здоров'я повідомив, що 113 поранених були доставлені в різні лікарні в Кабулі. Серед поранених - 23 дітей і 12 жінок, більшість поранених є цивільними особами.

Ця територія часто була об'єктом нападу в минулому. Багато іноземців живуть у цьому районі, який посилено охороняється афганськими військовими, а також приватними охоронцями. Дороги до району залишалися заблокованими силами безпеки протягом ночі і у вівторок вранці.

Відповідальність за теракт взяв на себе "Талібан", а у заяві групи йдеться про участь п'яти нападників, включаючи терориста-смертника. Чотири інші нападники вступили у перестрілку із афганськими військовими, але таліби не повідомили, що з ними сталося.

Напад стався за кілька годин до того, як посольство США в Кабулі оголосило, що спеціальний посланник в Афганістані Залмай Халілзад прибув у Кабул, щоб зустрітися з президентом Ашрафом Гані та іншими політичними лідерами, щоб обговорити наступні кроки у зусиллях США із сприяння мирного процесу в Афганістані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.