Німеччина застерігає від негативних наслідків виходу Росії з Ради Європи

Вівторок, 15 січня 2019, 17:19

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас застеріг від виходу Росії з Ради Європи, оскільки, за його словами, це може мати негативні наслідки для російських громадян.

Про це голова німецького МЗС заявив у вівторок в Страсбурзі, куди прибув для зустрічі з генсеком РЄ Турбйорном Ягландом, повідомляють німецькі ЗМІ, зокрема Die Welt, з посиланням на агентство AFP.

За словами Мааса, з виходом Росії з Ради Європи російські громадяни також втратять доступ до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), тоді як суд у Страсбурзі є "важливим органом для російського громадянського суспільства".

Маас заявив, що він з побоюванням споглядає, як Росія все більше відходить від організації.

Нагадаємо, торік генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, якщо Росія не відновить платежі у бюджет Ради Європи у 2019 році, її участь в статутних органах буде припинена.

Росія з 2017 року не платить внески, які складають 7% бюджету Ради Європи. Москва поставила ультиматум, що відновить виплати, коли права її делегації у ПАРЄ будуть повністю відновлені.

Якщо ситуація не зміниться, за статутом Ради Європи РФ перетворюється на злісного неплатника і має стикнутися з новими обмеженнями чи то у ПАРЄ, чи в Комітеті міністрів. Зокрема, РФ можуть позбавити права голосу у Комітеті міністрів.

Читайте також: "Останній шанс для Росії в Страсбурзі: хто замінить Ягланда на чолі Ради Європи".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: