Підозрюваний у нападі на Єврейський музей Бельгії не визнав провину, звинувачує Моссад

Вівторок, 15 січня 2019, 20:03

Громадянин Франції, звинувачений у вбивстві чотирьох людей в Єврейському музеї в Бельгії, відмовився свідчити у суді, заявивши, що він не вчиняв злочину.

Про це повідомляє The Associated Press.

33-річний Мехді Неммуше звинувачується в тому, що 24 травня 2014 року розстріляв ізраїльську пару і двох музейних працівників з револьвера і автомата.

"На даний момент я не хочу говорити. Жоден з людей, які могли б допомогти мені, не був включений до списку свідків", - сказав Неммуше головуючому судді.

На запитання, чи убив він чотирьох жертв, Немушше відповів: "Ні". Він визнав, що перевозив зброю, яку, за даними слідства, використали під час нападу.

Камера відеоспостереження показала, що нападник у бейсбольній кепці стріляв в ізраїльську пару біля входу до музею. Потім стрілок пішов по коридору і стріляв у приміщеннях.

Коли його пістолет заклинило, він витягнув штурмову гвинтівку і розстріляв офіси, де загинули двоє співробітників. Вся атака тривала 82 секунди, після чого вбивця втік.

Пізніше Немушше затримали у Франції під час поїздки на автобусі до Марселя. У нього були пістолети, які нібито використовувалися у вбивствах. Його адвокати стверджують, що він був змушений перевозити зброю, але не навели деталей.

Захисники заявили у вівторок, що стрілянина у музеї була справою рук агентів Моссада, які планували вбити ізраїльську пару.

"Вбивство - це не атака "Ісламської держави", а цілеспрямоване вбивство агентами з Моссада", - сказала адвокат Вірджинія Таелман, додавши, що деталі, які пояснюють причину, будуть надані пізніше.

Адвокат також вказала, що на місці злочину і на зброї не знайшли слідів ДНК підозрюваного, хоча вбивця був без рукавиць.

Неммуше загрожує довічне ув'язнення, якщо суд визнає його винним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.