Brexit: Британія офіційно переводить військових резервістів у стан готовності

Четвер, 17 січня 2019, 17:59

Британський уряд анонсував, що для підготовки до так званого "жорсткого" Brexit без угоди по всій країні будуть розгорнуті військові сили.

Як повідомляє The Independent, у четвер уряд оприлюднив офіційне повідомлення, у яком закликав резервістів британської армії допомогти впоратися із наслідками виходу з ЄС на "добробут, здоров’я і безпеку громадян Великої Британії та на економічну стабільність країни".

Британське міністерство оборони заявило, що воно підтримує підготовку уряду до хаотичного Brexit, щоб забезпечити наявність "ефективного і пропорційного плану дій в надзвичайних ситуаціях".

Минулого місяця міністр оборони Гевін Вільямсон заявляв, що 3500 військових перебувають у стані готовності, аби допомогти з підготовкою до "безладного" Brexit.

Військові виконуватимуть цілий ряд завдань, включаючи посилення існуючих операцій армії, зв'язок з іншими органами влади та надання фахових навичок. Вони також будуть направлені для надання допомоги в регіональні командні центри, і їм буде доручено втілювати підготовку, що не проводиться іншими відомствами.

Спочатку війська будуть розгорнуті на один рік, починаючи з 10 лютого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.