Німецьку депутатку оштрафують через гроші з Азербайджану

Субота, 19 січня 2019, 11:54

У Бундестазі оголосили догану представниці Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Карін Штренц у зв'язку з порушенням депутатських норм. Тепер їй загрожує штраф.

Про це пише Der Tagesspiegel.

Депутат партії, яку до недавнього часу очолювала канцлер ФРН Ангела Меркель, не надала в призначені терміни відомості про додаткові доходи, повідомила адміністрація Бундестагу в п'ятницю, 18 січня. Депутату загрожує штраф від 10 до 99 тисяч євро.

Йдеться про кошти, отримані Штренц від німецької фірми з Азербайджану.

"Штренц має подати у відставку, оскільки завдала серйозної шкоди репутації політичного керівництва", - заявив соціал-демократ Франк Швабе.

Підозри щодо Штренц з'явилися ще в 2017 році в ході корупційного скандалу в Парламентській асамблеї Ради Європи. Зокрема, її ім'я згадується в опублікованій в квітні 2018 року доповіді групи незалежних експертів про хабарі за лобіювання інтересів Баку.

У документі йдеться про те, що ключовий фігурант корупційного скандалу, екс-депутат Бундестагу Едуард Линтнер найняв її на роботу через приналежну йому консалтингову компанію Line M-Trade, яку фінансували з Баку і яка лобіювала інтереси Азербайджану.

Пізніше Штренц заявила, що не знала про джерело фінансування компанії. У зв'язку з підозрами на початку 2018 року її виключили з делегації Бундестагу в ПАРЄ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.