Доповідь по Азову у ПАРЄ представить німець, проти якого голосували українці

Понеділок, 21 січня 2019, 16:01

Депутат Бундестагу Андреас Нік, що є членом ПАРЄ від Німеччини, призначений доповідачем по резолюції щодо російської агресії проти України.

Таке рішення ухвалив комітет асамблеї з політичних питань, повідомляє зі Страсбурга кореспондент "Європейської правди".

Кандидатуру Андреаса Ніка для призначення на цю посаду запропонувала група Європейської народної партії у ПАРЄ. Представниця ЄНП Ріа Омен Рюйтен є очільницею політичного комітету. За правилами ПАРЄ, доповідач готує проект резолюції асамблеї, а також представляє його під час сесії.

Європейська народна партія є партнером України та захищає нашу позицію у питаннях, пов’язаних з російською агресією. Водночас, відомо про щонайменше одну нещодавні партійну суперечку між доповідачем та представниками України у ЄНП – наприкінці минулого року, під час виборів голови політичної групи, українці голосували проти нього і домоглися перемоги його суперника, поляка Александра Поцея.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи у четвер проведе дебати зі схваленням резолюції про наслідки морської агресії Росії проти України. Розгляд питання у форматі "термінових дебатів" відбудеться у першій половині дня.

Як повідомлялося, раніше Бюро  ПАРЄ пом’якшило формулювання і відмовилося від згадок про "зрив мирного процесу" у назві майбутнього рішення асамблеї - документ матиме назву "Зростання напруження навколо Азову та Керченської протоки і загрози для європейської безпеки".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.