Президент ПАРЄ хоче продовжити роботу над поверненням Росії до асамблеї

Понеділок, 21 січня 2019, 13:20

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліан Морі-Паск’є вважає, що ПАРЄ має відновити роботу над пошуком шляху зняття санкцій з Росії попри те, що депутати від РФ у 2019 році відмовилися від участі в роботі асамблеї.

Про це повідомляє зі Страсбурга кореспондент "Європейської правди".

Таку заяву вона зробила у виступі після переобрання на посаді голови асамблеї. Морі-Паск’є офіційно повідомила колег про те, що росіяни знову не надіслали до Страсбурга перелік своєї делегації, і заявила, що це потребує виправлення.

Президент ПАРЄ, яка обрана на цю посаду за квотою групи соціалістів, вважає за необхідне відновити участь РФ у роботі асамблеї.

"Час виконувати свої обов’язки і всім політичним групам перейти до пошуку рішень", - заявила вона.

Як відомо, Росія висловила вимогу: вона повернеться до ПАРЄ лише в разі, якщо з неї знімуть всі накладені в асамблеї санкції. Торік ПАРЄ намагалася внести до регламенту зміні, які б унеможливили поновлення санкцій. Робота над ними не була успішною – асамблея відхилила такі пропозиції.

Ліліан Морі-Паск’є вважає, що ПАРЄ має відновити цю роботу.

"Треба продовжувати цей процес", - заявила вона, закликавши "синхронізувати діяльність ПАРЄ та Комітету міністрів", тобто не запроваджувати у асамблеї ті санкції, які є у КМРЄ. Цей термін у Страсбурзі зазвичай застосовують для обґрунтування зняття санкцій з Росії, оскільки вона присутня у КМРЄ без жодних санкцій.

"Особливо важливо говорити одним голосом (асамблеї і Комітету міністрів), коли на карту поставлене майбутнє організації", - наголосила президент ПАРЄ.

Як повідомлялося, Держдума РФ вирішила не надсилати до Страсбурга свою делегацію у 2019 році, заявивши, що в нинішніх умовах її присутність на сесії ПАРЄ не має сенсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.