У США "бойскаутів" і школяра звинуватили у підготовці вибуху в ісламській громаді

фото
Середа, 23 січня 2019, 08:31

Трьох чоловіків і підлітка заарештували за планування вибуху в мусульманській громаді у штаті Нью-Йорк. Слідчі вилучили три саморобні бомби і майже два десятки одиниць зброї.

Про це повідомляють представники влади, пише Reuters.

Передбачуваний задум виявили після того, як школяр з міста Греція, Нью-Йорк, показав однокласникам фотографію іншого студента і сказав: "Він виглядає як наступний шкільний шутер, чи не так?"

Про це повідомили службі безпеки школи, яка разом з місцевою поліцією опитала як школяра, який показав фотографію, так і студента з фото.

 

Розслідування в кінцевому підсумку змусило поліцію виконати кілька ордерів на обшук і заарештувати чотирьох осіб, зокрема школяра, який показав фотографію.

Група планувала вибух в Ісламберзі, невеликий анклав в горах Катскілл на північний захід від Нью-Йорка. Місто було засноване понад три десятиліття тому групою темношкірних мусульман, які дотримуються вчення пакистанського суфійського священика Мубаріка Алі Шаха Гілані.

Зловмисникам, яким 20, 18 і 19 років, а також 16-річному школяру, інкримінують статті, пов'язані зі змовою та зброєю. 

"Якби вони реалізували цю змову, яка свідчить про те, що вони збиралися, люди б померли", - сказав представник поліції. "Я не знаю, скільки і хто, але люди б померли".

Троє старших зловмисників разом були членами руху "Бойскаутів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.