Палата представників США прийняла закон, щоб завадити Трампу вийти з НАТО

Середа, 23 січня 2019, 09:30

Палата представників Конгресу США ухвалила закон, яким підтверджує тверду підтримку Північноатлантичного альянсу Сполученими Штатами на тлі нещодавніх повідомлень про те, що президент Дональд Трамп повернувся до ідеї виходу з НАТО.

Про це повідомляє CNN.

"Це неприємно, що Сполучені Штати надсилають суперечливі сигнали щодо наших зобов’язань перед альянсом, чи розглядають його як якийсь тягар" - сказав голова міжнародного комітету Палати представників Еліот Енжел.

"Знаєте, що стане тягарем для мене? Тягарем стало б те, що США намагалися проводити зовнішню політику без союзників, без 28 країн, які поділяють наші цінності і борються поряд з американськими військовими" - додав він.

Законопроект, який отримав двопартійну підтримку і був проголосований 357 голосами "за і 22 "проти", стверджує, що американська політика полягає у тому, щоб залишатися членом НАТО. Документ також забороняє використання державних коштів для організації виходу з альянсу.

Варто зазначити, що для остаточного ухвалення законопроект має отримати підтримку двох палат Конгресу, а потім бути підписаним президентом США.

Трамп часто публічно лаяв членів НАТО за те, що вони не підвищують оборонні бюджети. Перед вступом на посаду президента він назвав НАТО "застарілим", і незабаром після бурхливого саміту в липні минулого року він задався питанням, чи будуть США дотримуватися головного принципу взаємного захисту альянсу для таких маленьких країн, як Чорногорія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.