Королева Британії закликала політиків припинити суперечки через Brexit

П'ятниця, 25 січня 2019, 11:12

Королева Великої Британії Єлизавета II закликала британських політиків знайти спільну мову на тлі їхніх розбіжностей щодо угоду про вихід з Євросоюзу.

Про це повідомляє The Times.

Королева виступала на 100-літньому ювілеї Жіночого інституту в графстві Норфолк і в своїй промові прямо не згадала Brexit, але висловила докір у бік політиків, закликавши поважати, а не нападати один на одного, "ніколи не випускаючи з уваги загальну картину".

"Оскільки ми шукаємо нові відповіді в сучасну епоху, я, наприклад, вважаю за краще перевірені рецепти, наприклад, добре говорити один про одного і поважати різні точки зору; зібратися разом, щоб знайти спільну мову; і ніколи не випускати з уваги загальну картину. Для мене ці підходи поза часом, і я рекомендую їх усім", - сказала вона.

Її заява прозвучала за 64 дні до того, як Британія повинна вийти з ЄС. Але до цих пір не ясно, чи буде цей вихід впорядкованим.

Очікується, що в найближчі дні будуть нові заяви від інших членів королівської сім'ї, що, ймовірно, означає узгоджену спробу зменшити розбіжності в політиці і суспільстві.

Королева, як глава держави, нейтральна в своїх поглядах на політику і не має права голосувати, але були випадки, коли її висловлювання впливали на політичні дебати.

У 2014 році перед референдумом про незалежність Шотландії вона попросила шотландців "ретельно обміркувати своє майбутнє". Багато хто розцінив це як заклик голосувати за те, щоб залишитися частиною Сполученого Королівства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.