Нідерланди відхилили прохання Італії прийняти 47 мігрантів з рятувального судна

Понеділок, 28 січня 2019, 14:57

Нідерланди відхилили прохання Італії прийняти 47 мігрантів з гуманітарного судна, якому не дозволили заходити в італійські порти.

Про це повідомляє Reuters.

Корабель німецької гуманітарної групи під прапором Нідерландів The Sea Watch 3 врятував мігрантів біля лівійського узбережжя понад тиждень тому.

Віце-прем'єр Італії Луїджі Ді Майо заявив, що судно має відправитися або до Франції, яку він звинуватив в ухилянні від виконання своїх обов'язків, або в Нідерланди.

Міністерство юстиції та безпеки Нідерландів, що займається імміграційною політикою, заявило, що не братиме мігрантів з Sea Watch, поки не буде досягнуто довгострокової угоди про те, як відрізняти біженців від економічних мігрантів.

"Тих, хто не має права на міжнародний захист, необхідно негайно відправити назад на європейські кордони. Без чіткої перспективи такого структурного рішення Нідерланди не братимуть участі в заходах з висадки", - йдеться в заяві.

Корабель The Sea Watch 3 вдруге за місяць опинився в морі з врятованими мігрантами і без безпечного порту. Останнє протистояння закінчилося через 19 днів після угоди між вісьмома країнами ЄС, включаючи Італію, прийняти мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: