Кандидат на генсека Ради Європи: РФ блокуватиме мене через "підтримку України"

Вівторок, 29 січня 2019, 20:05

Колишній прем'єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс, який є кандидатом на посаду нового генерального секретаря Ради Європи, заявив, що Росія спробує заблокувати можливість його обрання через підтримку ним України.

"Російська сторона дуже голосно оголосила, що Кубілюс аж ніяк їх не влаштовує, оскільки "він підтримує Україну". А найкращі варіанти для РФ – це представниця Греції Дора Бакоянніс або бельгієць Дідьє Рейндерс", - розповів Кубілюс "Європейській правді".

Він зазначає, Москва намагатиметься "відрізати мою кандидатуру" вже на першому етапі процедури обрання.

"Перший етап – Комітет міністрів РЄ заслухає кандидатів, вивчить, чи відповідають вони базовим критеріям для роботи на посаді генсека. Обговорення заплановане на 20 березня, і орієнтовно 27 березня буде голосування. На перший погляд, усі кандидати відповідають цим критеріям, але при голосуванні завжди можливі сюрпризи – адже за відповідність кандидатури повинно бути 2/3 голосів. Напевно, російська сторона намагатиметься відрізати мою кандидатуру саме на цьому етапі", - вважає Кубілюс.

Наступний етап процедури - голосування в ПАРЄ наприкінці червня. "Там уже буде нормальна відкрита конкуренція. Основні ризики – саме на першому етапі", - додав він.

Читайте детальніше у інтерв'ю "Кубілюс: "Треба позбавити Росію можливості шантажувати нас у Раді Європи. І це реально".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: