У Британії вперше ув'язнили жінку-депутата, вона продовжить отримувати зарплату

Середа, 30 січня 2019, 11:43

У Великій Британії колишня депутатка від Лейбористської партії Фіона Онасанья отримала три місяці в’язниці за те, що збрехала поліцейським, щоб уникнути сплати штрафів за перевищення швидкості.

Про це повідомляє The Times.

За рішенням суду, 35-річна Онасанья "наполегливо і навмисно" брехала поліції про те, хто був за кермом її авто після того, як її машину зафіксували на швидкості 41 миль на годину в зоні, де дозволяється їхати не більше 30 миль на годину.

 
Фіона Онасанья

Інцидент стався у липні 2017 року. Через дев'ять днів після фіксації вона отримала лист з повідомленням про можливе судове переслідування і дозволила своєму братові заповнити форму із поясненнями.

Він вказав водієм авто колишнього орендаря і підробив підпис своєї сестри. На той час, коли 2 листопада її допитували про форму, Онасанья знала, що зробив її брат, але збрехала поліції.

Лейбористська партія виключила Онасанью, але вона залишається незалежним депутатом. Вона продовжуватиме отримувати зарплату у розмірі понад 77 тисяч фунтів стерлінгів під час ув'язнення.

Депутати автоматично змушені відмовлятися від посади лише в тому випадку, якщо вони отримали тюремне ув'язнення понад 12 місяців.

Онасанья стала першою жінкою-депутатом, яка отримала тюремний термін. Вона також стала першим за останні 28 років діючим депутатом, якого ув’язнили.

Онасанья, ймовірно, проведе у в’язниці лише половину терміну, оскільки матиме право на домашній арешт. Ця схема дає змогу тим, хто відбуває покарання від трьох місяців до чотирьох років, звільнитися раніше за умови носіння електронного браслету і дотримання комендантської години.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.