У партії проросійського мера Риги назвали політично мотивованими обшуки у нього

Четвер, 31 січня 2019, 13:48

Проведені Бюро з запобігання та боротьби з корупцією Латвії (БЗБК) обшуки в будинку і робочому кабінеті мера Риги Ніла Ушакова — "політично мотивована спроба однієї партії змінити підсумок виборів", вважає партія "Злагода", головою правління якої є Ушаков.

Про це повідомляє портал Delfi.

"Вчорашні події в Ризі, коли на робочому місці і за місцем проживання голови Ризької думи Ніла Ушакова БЗБК провело процесуальні дії, не дозволяють мовчати про них, — йдеться у заяві "Злагоди", — ми вважаємо ці дії політично мотивованою спробою однієї партії змінити підсумок виборів — про це ця партія націоналістів раніше відкрито заявила на своєму з'їзді".

У заяві конкретна партія не названа, але мова явно йде про Національне об'єднання VL-ТБ/ДННЛ, яке намагалося ініціювати розпуск Ризької думи.

"Злагода" закликає генпрокурора Еріка Калнмейерса, керівництво БЗБК і Бюро по захисту Сатверсме звернути увагу на цю ситуацію і не допустити командування діями незалежних установ з боку політиків.

Як повідомлялося, вчора БЗБК провело обшуки за місцем роботи і проживання Ушакова. Мер стверджує, що він не порушував закон і не має наміру йти у відставку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: