Британія попередила РФ через арешт американця з британським громадянством

П'ятниця, 4 січня 2019, 14:51

Велика Британія застерегла Росію від використання громадян у дипломатичній грі після того, як у Москві за звинуваченнями у шпигунстві затримали американця, який також має британське громадянство.

Про це заявив міністр закордонних справ Британії Джеремі Хант, повідомляє Reuters.

Хант сказав, що надзвичайно стурбований долею Пола Вілана, якого затримали співробітники ФСБ Росії в Москві минулої п'ятниці за підозрою в шпигунстві.

"Окремі громадяни не повинні використовуватися як дипломатичні важелі або як пішаки в дипломатичних шахових іграх", - сказав Хант.

Державний секретар США Майк Помпео заявив на початку цього тижня, що Сполучені Штати попросили Росію пояснити арешт Вілана і вимагатимуть його негайного повернення, якщо дійдуть висновку, що його затримання неприйнятне.

"Ми надзвичайно стурбовані долею Пола Вілана, ми запропонували консульську допомогу. США ведуть цю справу, тому що він є британським і американським громадянином", - сказав Хант.

Нагадаємо, ФСБ повідомила про затримання Вілана 31 грудня і заявила, що той "проводив шпигунські акції".

Наступного дня його брат розповів, що Вілан приїхав у Росію на весілля свого друга. Девід Вілан також повідомив, що Пол раніше служив у морській піхоті США, але потім звільнився в запас.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.