РФ зайняла території Сирії, які раніше контролювали підтримувані США сили

Середа, 9 січня 2019, 19:40

Російські військові увійшли у район на півночі Сирії, який раніше був контрольований підтримуваними США Сирійськими демократичними силами.

Про це повідомляє Newsweek.

Російське Міноборони поширило у вівторок відео того, як російський військовий транспорт проїжджає вулицею в районі міста Манбідж на північному сході провінції Алеппо.

З 2011 року контроль над Манбіджем змінювався велику кількість разів. Востаннє регіон контролювали здебільшого курдські Сирійські демократичні сили, яких підтримували США.

Однак Сирійські демократичні сили поступилися своїми позиціями військам режиму Башара Асада через страх початку наступу армії Туреччини після того як США завершать виведення 2 тисяч своїх військових з Сирії.

Минулого місяця президент США спершу віддав наказ про швидке виведення американських військ з Сирії, а потім оголосив, що процес буде відбуватися повільним і обережним чином.

Радник Білого дому з національної безпеки Джон Болтон заявив, що сили США залишаться в північно-східній Сирії, поки Туреччина не відмовиться від наступу на курдів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.