США залишаться на півночі Сирії, поки турки не відмовляться від наступу - Болтон

Неділя, 6 січня 2019, 14:02

Сили США залишаться в північно-східній Сирії, поки Туреччина не відмовиться від наступу на курдів.

Про це в неділю повідомив радник Білого дому з національної безпеки Джон Болтон, пише Bloomberg.

Болтон уточнив, що президент Дональд Трамп має намір захищати опозиційних союзників у Сирії. Туреччина розгнівана підтримкою сирійських курдів YPG з боку США. Анкара розглядає YPG як частину Робочої партії Курдистану (PKK), яка десятиліттями влаштовує заколоти на турецькій землі, і пообіцяла почати наступ на її позиції на півночі Сирії.

"Ми не думаємо, що турки повинні починати військові дії, які не є повністю узгодженими зі Сполученими Штатами, як мінімум, щоб вони не загрожували нашим військам, а також щоб вони відповідали вимогам президента, що сирійські опозиційні сили, які воювали разом з нами, не перебувають під загрозою", - сказав він.

"Терміни виведення визначаться в результаті виконання умов і встановлення обставин, які ми хочемо побачити. І як тільки це буде зроблено, ми поговоримо про графік", - додав Болтон.

Водночас він уточнив, що період до виведення американських військ "не є необмеженим, оскільки, як я вже сказав, основним моментом є вихід з північно-східної Сирії".

Минулого місяця президент США спершу віддав наказ про швидке виведення американських військ з Сирії, а потім оголосив, що процес буде відбуватися повільним і обережним чином.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.