Американці, які затримали терориста у поїзді Париж-Амстердам, отримали громадянство Франції

фото
П'ятниця, 1 лютого 2019, 12:07

Троє американців, які завадили теракту у французькому потязі в 2015 році, отримали громадянство Франції.

Про це повідомляє The Associated Press.

Мешканці каліфорнійського міста Сакраменто Спенсер Стоун, Алек Скарлатос і Ентоні Садлер отримали громадянство на спеціальній церемонії за участю генерального консула Франції в Сан-Франциско і почесного консула Франції в Сакраменто.

Троє чоловіків подорожували з Амстердама до Парижа під час поїздки в Європу і допомогли затримати чоловіка, який почав стріляти у поїзді.

Напад стався 21 серпня 2015 року у швидкісному потязі Амстердам - Париж. 26-річний марокканець Аюб Ель-Хаззані відкрив вогонь у вагоні, він був озброєний ножем і автоматом.

Троє американців знешкодили нападника і передали поліції. Під час нападу вони отримали легкі поранення. Скарлатос раніше служив у Національній гвардії штату Орегон, а Стоун служив у ВВС США.

Пізніше стало відомо, що Хаззані був членом терористичного осередку, який діяв у Бельгії в січні 2015 року. Крім того, він міг брати участь у бойових діях на території Сирії. Іспанські спецслужби повідомляли французам про нього як про небезпечного терориста ще в лютому 2014 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.