Посол України у Фінляндії важко травмувався на сходах – його вивезли з країни

П'ятниця, 1 лютого 2019, 20:38

Посла України у Фінляндії Андрія Олефірова перевезли з Фінляндії на лікування в Україну після того, як він провів 4 місяці у лікарні, травмувавшись у вересні в будівлі посольства.

Про це повідомило фінське видання Helsingin Sanomat.

За даними видання, 46-річний Олефіров важко травмувався, впавши зі сходів у будівлі посольства України 18 вересня. Дипломата госпіталізували в клініку для інтенсивної терапії. Після інциденту посол 4 місяці перебував у лікарні в Гельсінкі.

Радник українського посольства Ілля Квас підтвердив у коментарів виданню, що посол зазнав травми у вересні. За його словами, дипломата транспортували в Україну для подальшого лікування. Інформацію про стан здоров’я посла він не став розголошувати з етичних міркувань.

Квас додав, що інцидент був нещасним випадком, тому ні фінська, ні українська влада не відкривали кримінальне провадження у цій справі. "Це повністю виключено, це був справді нещасний випадок", - сказав Квас.

За даними видання, Олефіров впав зі сходів наприкінці робочого дня і отримав серйозні травми.

Зауважимо, з 18 вересня сторінка посла у Twitter не оновлюється.

Олефіров став послом України у Фінляндії у серпні 2014 року. До цього він два роки працював заступником міністра закордонних справ України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.