Прем'єр Іспанії у середу оголосить дострокові вибори - ЗМІ

Середа, 13 лютого 2019, 13:32

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес планує оголосити про дострокові загальні вибори після очікуваної поразки в ході голосування за бюджет у середу.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на урядові джерела.

Санчес очолює уряд меншості і для підтримки бюджетних пропозицій в парламенті йому необхідні голоси двох каталонських партій, які після зриву переговорів виступили проти бюджету.

Вони сказали, що відкриті для переговорів до голосування по бюджету, якщо уряд пообіцяє їм діалог з питання про право на самовизначення, але це право заборонено конституцією Іспанії.

Міністр бюджету Марія Хесус Монтеро заявила парламенту, що уряд "не піддасться шантажу" в питанні бюджету.

"Якщо ви хочете самовизначення, я можу вам сказати, що бюджету не буде", - сказала вона.

Джерела в уряді і правлячій Соціалістичній партії заявили, що дата дострокових виборів поки не визначена, хоча, швидше за все, вони відбудуться 14 квітня або 28 квітня.

Високопоставлений співрозмовник із Соціалістичної партії підтвердив, що оголошення про дострокові вибори, ймовірно, відбудеться швидко: "Цілком ймовірно, як тільки закінчиться голосування (щодо бюджету)".

Соціалісти лідирують в опитуваннях громадської думки, які прогнозують їм близько 30% голосів, але дві основні правоцентристські партії набирають разом більше 30%. У найбільш густонаселеному регіоні Іспанії Андалусія вони змістили соціалістів минулого року за допомогою крайньої правої партії Vox.

Раніше іспанські ЗМІ також повідомляли, що Санчес розглядає варіант проведення дострокових парламентських виборів 14 квітня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: