Екс-президенту Вірменії закидають отримання особливо великого хабаря

Середа, 13 лютого 2019, 14:54

Спеціальна слідча служба Вірменії 12 лютого висунула колишньому президентові країни Роберту Кочаряну звинувачення в отриманні хабаря в особливо великому розмірі.

Про це повідомляє Радио Азатутюн.

Зауважимо, Роберт Кочарян вже звинувачується в поваленні конституційного ладу через події 2008 року в країні. Зараз екс-президент перебуває під арештом.

Нове звинувачення висунуте за статтею 311 Кримінального кодексу країни, яка стосується отримання хабаря в особливо великому розмірі.

Адвокат Кочаряна Арам Орбелян заявив, що йдеться про можливий хабар від бізнесвумен Сільви Амбарцумян. Адвокат наполягає, що звинувачення є неправдивими.

Минулого року Амбарцумян заявила, що екс-президенти Вірменії Роберт Кочарян і Серж Саргсян отримали від неї великий хабар. Це трапилося в період президентства Кочаряна, Саргсян у той період був прем'єром.

Роберт Кочарян був президентом Вірменії з 1998 по 2008 рік. У липні його звинуватили в поваленні конституційного ладу через події 1 березня 2008 року. Тоді після президентських виборів, на яких, за офіційними даними, перемогу здобув Серж Саргсян, відбулися акції протесту опозиції.

Під час зіткнень між силовиками і демонстрантами загинули 10 людей, сотні були поранені. Обставини досі залишаються нез'ясованими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.