В РФ назвали "божевільними і бездумними" плани США щодо додаткових санкцій

Четвер, 14 лютого 2019, 11:25

Голова Комітету Ради Федерації РФ з міжнародних справ Константін Косачов вважає, що запропоновані американськими сенаторами санкції божевільні.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Американцям дуже хочеться бути винятковими у всьому. Поки вдається здебільшого по інший бік добра і зла. Але ж 22 трильйони (доларів) держборгу і понівечені долі багатьох народів треба якось відбивати? А крім тотальної гегемонії, інших інструментів для приховування власних поразок не залишається. Звідси божевільні і бездумні санкції", - заявив Косачов.

Як повідомлялося, у Сенаті США представники Демократичної і Республіканської партій представили законопроект, який передбачає посилення санкцій проти Росії, в тому числі й за агресію у Керченській протоці.

Згідно із законопроектом пропонується, зокрема, запровадити санкції проти понад двох десятків агентів ФСБ, причетних до нападу на кораблі українських ВМС у Керченській протоці 25 листопада 2018 року та захоплення членів їх екіпажу.

Крім того, передбачається запровадження санкцій проти російської кораблебудівної галузі у випадку порушення Росією свободи навігації у Керченській протоці та будь-де у світі, а також заходи проти розробки нафтових родовищ на території РФ; російських державних енергетичних проектів за межами країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: