Один із колишніх лідерів Каталонії відмовився свідчити у суді Мадрида

Четвер, 14 лютого 2019, 15:56

Головний підсудний у справі каталонських сепаратистських лідерів, колишній віце-президент регіону Оріол Хункерас, відмовився відповідати на запитання прокурорів у суді в четвер.

Про це повідомляє AFP.

"Мене переслідують за мої ідеї, а не за мої дії...Я не буду відповідати на запитання з боку обвинувачення", - сказав він, вперше взявши участь у розгляді справи у Верховному суді Іспанії в Мадриді.

Хункерасу загрожує 25 років за гратами, якщо він буде засуджений за організацію повстання і нецільове використання державних коштів для просування референдуму про незалежність у жовтні 2017 року, незважаючи на заборону суду.

"Я вважаю себе політичним ув'язненим. Голосування на референдумі - це не злочин. Мирна робота за незалежність не є злочином. Ми не вчинили жодного із злочинів, в яких нас звинувачують", - сказав Хункерас, відповідаючи на запитання свого адвоката.

На лаві підсудних перебувають ще 11 колишніх каталонських чиновників та активістів, яким загрожує від 7 до17 років ув'язнення.

Обвинувачені вже 16 місяців перебувають за гратами, наприкінці минулого року їх перевели до в’язниць неподалік від Барселони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.