У Франції готують акції проти антисемітизму після скандалу "жовтих жилетів" з філософом

Неділя, 17 лютого 2019, 14:42

Чотирнадцять французьких політичних партій, зокрема правляча політсила президента Еммануеля Макрона "Вперед, республіко!", планують 19 лютого провести символічні зібрання проти антисемітизму по всій країні.

Про це пише Reuters.

Паризький суд заявив у неділю, що розпочав розслідування антисемітських образ на адресу французького філософа та інтелектуала Алана Фінкелькрота у ході протесту "жовтих жилетів" у суботу.

Відео кількох французьких каналів показало, як Фінкелькрота оточили кілька протестувальників зі словами "брудні сіоністи", "виродок", "ми у Франції". Офіцери втрутилися, щоб сформувати бар'єр між ним і агресивними молодиками.

Президент Макрон сказав, що це "абсолютне заперечення" того, що зробило Францію великою. "Ми не толеруватимемо цього", - додав він.

Французький уряд заявив у вівторок, що антисемітські випадки у Франції зросли на 74% у 2018 році порівняно з попереднім роком. В окремому інциденті цього тижня на портретах померлої французької політика і жертви Голокосту Сімони Вейль у Парижі були нафарбовані свастики.

Десятки тисяч взяли участь в антиурядових акціях протесту в суботу по всій Франції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: