Волкер і Домбровскіс наступного тижня приїдуть до України - Клімкін

Понеділок, 18 лютого 2019, 14:33

Віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс спільно із представником Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) відвідає Україну, щоб визначити пріоритетність проектів із підтримки сходу і півдня України.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у понеділок у Брюсселі, пише "Інтерфакс-Україна".

"Наступного тижня, ґрунтуючись на тому, що ми сьогодні обговорили, віце-президент Європейської комісії пан Домбровскіс подивиться, які проекти найбільш пріоритетні та мають бути реалізовані найближчим часом. Які проекти - і це стосується переважно масштабних інфраструктурних проектів - питання найближчої перспективи. З ним буде один із представників Європейського інвестиційного банку, можливо, президент", - сказав Клімкін.

За словами міністра, пріоритетом будуть інфраструктурні проекти, спрямовані на відновлення доріг, логістики, розвитку залізниці.

Він також зазначив, що в рамках підтримки для України передбачені бізнес-школи та тренінги для стимулювання малого та середнього бізнесу.

У Маріуполі, з його слів, розміститься офіс, що реалізовуватиме проекти. "У нас буде підтримка не лише українського Донбасу, а всього українського півдня", - зазначив він.

Клімкін також повідомив, що наступного тижня Україну відвідає спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.