Могеріні: ЄС продовжить підтримку України, хто б не переміг на виборах

Понеділок, 18 лютого 2019, 16:50

ЄС готовий продовжувати підтримку України, яким би не був результат виборів цьогоріч.

Про це на прес-конференції за підсумками зустрічі повідомила глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні, повідомляє "Європейська правда".

"Щодо процесу реформ. Якщо ви подивитесь 5 років назад, Україна сьогодні - це зовсім інші країна. Звісно, багато ще потрібно зробити, зокрема соціальних та економічних реформ, в напрямку антикорупції, але за 5 років Україна пройшла довгий шлях, і це насамперед завдяки Угоді про асоціацію, угоді про вільну торгівлю, візовій лібералізації, що зробило вигідним для українців іти цим шляхом", - пояснила голова дипломатії ЄС.

"Я думаю, що цей тренд реформ продовжиться протягом цього виборного року та після, бо це відповідає вимогам громадян України. Для нас важливо сказати дві речі: з нашого боку є повна прихильність продовжити політичну і економічну підтримку реформ. Звісно, ми очікуємо вільних та чесних виборів, з міжнародними спостерігачами. Стандарти моніторингу виборів повинні бути дотримані", - зазначила вона.

"Яким би не був результати виборів, ми продовжимо працювати з інституціями країни, з народом країни, адже наше ставлення не залежить партійної політики, а полягає у дружбі між народами і країнами", - додала Могеріні.

Вона також підтвердила "політичний консенсус щодо деяких подальших дій, персональних санкцій" проти РФ. "Я думаю, формальне затвердження правового акта буде фіналізоване найближчими днями", - сказала Могеріні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.